Γιόγκα & Ευεξία: 5 Λόγοι Για να Αρχίσετε Yoga Σήμερα

Γιόγκα & Ευεξία: 5 Λόγοι Για να Αρχίσετε Yoga Σήμερα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον για τη γιόγκα από άτομα όλων των ηλικιών και φύλων είναι ξεκάθαρο. Στην Ελλάδα έχει κερδίσει ένα πιστό κοινό που επωφελείται από τα πολλαπλά σωματικά και ψυχικά της οφέλη.

Τι ακριβώς όμως είναι η γιόγκα και για ποιο λόγο να επιλέξει κάποιος να την εντάξει στην καθημερινότητά του;


Γιόγκα: φιλοσοφία & πρακτική


Η γιόγκα είναι μία ολιστική στάση ζωής βασισμένη στις αρχές του Ινδού σοφού Πατάντζαλι. Δεν περιλαμβάνει μόνο ασκήσεις γυμναστικής, όπως ο περισσότερος κόσμος πιστεύει, αλλά εστιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και στην πνευματική κατάσταση του ατόμου.


Η γιόγκα έχει ως στόχο την αυτοσυγκέντρωση, την αυτοπειθαρχία, την πνευματική διαύγεια αλλά και την ενδυνάμωση του ανθρώπινου σώματος. Στο δυτικό κόσμο έχει υιοθετηθεί περισσότερο ως ένα είδος άσκησης παρά μία πνευματική πρακτική.


Τα 5 βασικά οφέλη της γιόγκα


Η αλήθεια είναι πως τα οφέλη της γιόγκα είναι πολλαπλά για τον άνθρωπο, για αυτό άλλωστε κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει τόσο δημοφιλής.

Αν όμως θέλαμε να επισημάνουμε τα σημαντικότερα, αυτά θα ήταν τα παρακάτω:


Δυνατότερος κορμός & ευελιξία


Εξασκώντας την πρακτική της γιόγκα, θα ανακαλύψετε πως μέσα από τις διάφορες στάσεις (asanas) θα ενδυναμώσετε τους μύες σας και θα αποκτήσετε μεγαλύτερη ευελιξία.

Όταν οι στάσεις γίνονται σωστά, τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τα πρώτα κιόλας μαθήματα.


Yoga & Στάση σώματος


Η βελτίωση της στάσης του σώματος είναι ένα από τα οφέλη της γιόγκα, που θέλει λίγο περισσότερο χρόνο για να κατακτηθεί.

Παρ’ όλα αυτά έρευνες και μαρτυρίες ανθρώπων, που κάνουν γιόγκα συστηματικά, έχουν δείξει πως η σπονδυλική στήλη επανέρχεται στη σωστή της θέση και ευθυγραμμίζεται με τον αυχένα.

Yoga & Αναπνοή


Η σωστή εφαρμογή της γιόγκα δεν αφορά μόνο στη σωστή στάση του σώματος, αλλά και στις σωστές αναπνοές κατά τη διάρκεια της πρακτικής.

Η εισπνοή και η εκπνοή γίνεται από τη μύτη και οι τεχνικές αναπνοής βοηθούν ακόμη στην καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου.

Τα οφέλη της γιόγκα στην καρδιά


Με τις σωστές βαθιές και αργές αναπνοές, επιβραδύνεται ο καρδιακός ρυθμός. Μ’ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μείωση της αρτηριακής πίεσης και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η γιόγκα έχει συνδεθεί επίσης με τη μείωση των τριγλυκεριδίων, την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τα χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Μειώστε το άγχος με yoga


Η πλειοψηφία των ατόμων που κάνουν γιόγκα νιώθουν πιο ανάλαφροι και χαλαροί μετά το πέρας της άσκησης, αποτέλεσμα που σε βάθος χρόνου περνά στην καθημερινότητα των ατόμων αυτών. Μέσα από την καθοδηγούμενη χαλάρωση και εκτέλεση αναπνοών, αποβάλλεται το στρες και οι αρνητικές σκέψεις.


Πολλά yoga studio και γυμναστήρια προσφέρουν μαθήματα γνωριμίας με την πρακτική της yoga. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να μυηθείτε στην πρακτική της yoga και να επωφεληθείτε από τα σημαντικά ψυχικά και σωματικά της οφέλη.


Στην NN Hellas γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η υγεία εσάς και της οικογένειας σας γι’αυτό σας προσφέρουμε  ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλειας υγείας που σας παρέχει πρόσβαση σε 43 κορυφαία νοσοκομεία σ’ όλη την Ελλάδα.


Μάθετε περισσότερα για το κόστος ασφάλειας υγείας και τι σας προσφέρει σε σύγκριση με μια κάρτα υγείας.
 

Πηγές
http://www.huffingtonpost.gr/2015/01/29/-kalezoe-yoga-daskalos-plirofories_n_6544526.html
http://www.vita.gr/fitness/article/12471/giogka-mas-xarizei-dynato-swma-kai-katharo-myalo/
https://www.webmd.com/fitness-exercise/a-z/yoga-workouts

 

Theme picker

Ρυθμίσεις
Facebook Share Twitter Share
Θέλετε βοήθεια;
  •     Δωρεάν από σταθερό
    800 100 60 60
  • από κινητό και από το εξωτερικό
    +30 210 950 60 60

  • direct.NNHellas.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Λ. Συγγρού 198, 17671 Aθήνα ΤΗΛ 800 1006060, 210 9506060 E-MAIL info@nndirect.gr WEBSITE www.nndirect.gr