Νοσοκομειακή περίθαλψη: Πώς γίνεται η καταβολή αποζημίωσης από το πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης υγείας;

Νοσοκομειακή περίθαλψη: Πώς γίνεται η καταβολή αποζημίωσης από το πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης υγείας;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε μία εποχή που ο δημόσιος φορέας, λόγω οικονομικής δυσχέρειας της χώρας, δυσκολεύεται να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, ιδιωτικοί ασφαλιστικοί φορείς εξισορροπούν τις ελλείψεις και καλύπτουν την ανάγκη των ανθρώπων για σωματική υγεία και ψυχική ευημερία.

Επενδύοντας σε μία ιδιωτική ασφάλεια υγείας γνωρίζετε από πριν, ακριβώς, όλες τις διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν για να την αποκτήσετε. Τα δικαιώματα σας, οι περιπτώσεις εξαιρέσεων, τα ποσά κάλυψης και οτιδήποτε χρειάζεστε είναι όλα απλά και με σαφήνεια καταγεγραμμένα, ώστε να αισθανθείτε αμέσως τη σιγουριά ότι η ασφαλιστική εταιρία που επιλέξατε θα είναι δίπλα σας .

Νοσοκομειακή Περίθαλψη: Τί πρέπει να κάνω για να δικαιούμαστε αποζημίωση από την ασφάλεια υγείας η οικογένεια μου κι εγώ;


Προκειμένου να κρίνει μια ασφαλιστική εταιρία κατά πόσο και με ποιούς όρους μπορεί να σας ασφαλίσει το πρώτο βήμα είναι να κάνει έλεγχο του ιατρικού ιστορικού σας.

Αν είστε ενήλικος θα πρέπει να περιγράψετε την κατάσταση της υγείας σας, ενώ για τα ανήλικα μέλη, η ενημέρωση του ιατρικού ιστορικού θα γίνει από γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου.

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να γίνει σωστά ο έλεγχος του ιατρικού ιστορικού όλων των μελών και να αξιολογηθεί σωστά η κατάσταση της υγείας τους, έτσι ώστε να καθοριστεί επακριβώς το τελικό ασφάλιστρο (ποσό που πρέπει να πληρωθεί).

Στην NN Hellas και ειδικότερα στο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας NN Direct Health, τα αποτελέσματα ελέγχου του ιατρικού ιστορικού σας μπορεί να οδηγήσουν σε ένα από τα παρακάτω:

●  Είτε σε άμεση έγκριση.
●  Είτε σε άμεση έγκριση με επασφάλιστρο (αυξημένο ασφάλιστρο λόγω αυξημένου κινδύνου).
●  Είτε σε έγκριση με την εξαίρεση κάποιων παθήσεων από τις καλύψεις σας.
●  Είτε θα ζητηθούν επιπλέον ιατρικές εξετάσεις ώστε να κριθεί η αποδοχή ή απόρριψη της αίτησης ασφάλισης (σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα του ελέγχου).
●  Είτε σε απόρριψη της αίτησης ασφάλισης.


 
Νοσοκομειακή Περίθαλψη: Διαδικασία αποζημίωσης νοσηλείας με 5 απλά βήματα


Σε περιπτώσεις που χρειαστεί να νοσηλευθείτε, κάθε ασφαλιστικός  φορέας ακολουθεί κάποια βασικά βήματα ώστε να σας προσφέρει την κάλυψη που δικαιούστε.

Θέλοντας να μειώσει στο ελάχιστο την ταλαιπωρία σας και να σας υποστηρίξει ώστε να επικεντρωθείτε μόνο στην υγεία σας, η NN Hellas απλοποιεί την διαδικασία αποζημίωσης. Ποιά είναι τα βήματα;
 
1) Εισαγωγή στο Νοσοκομείο: Ενημερώνετε το γραφείο κίνησης του νοσοκομείου για τη νοσηλεία σας και προσκομίζετε τα απαραίτητα παραστατικά:

● Αστυνομική ταυτότητα
● Βιβλιάριο υγείας (εφόσον διαθέτετε)
● Συνταγολόγιο (εφόσον διαθέτετε)

2) Ενημέρωση της ασφαλιστικής εταιρίας: Το νοσοκομείο έπειτα ενημερώνει την NN Hellas για τη νοσηλεία σας, αποστέλλοντας όλα τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα και πληροφορίες.

3) Κάλυψη: Βάση του προγράμματος της ιδιωτικής σας ασφάλισης, η NN Hellas ενημερώνει το νοσοκομείο για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας σας και το νοσοκομείο το γνωστοποιεί σε εσάς.

4) Υπολογισμός αποζημίωσης: Η NN Hellas καθορίζει το ποσό της αποζημίωσής σας λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:
● Εάν έχετε προβεί σε αναβάθμιση θέσης νοσηλείας
● Εάν έχετε καλύψει την ετήσια συμμετοχή σας
● Εάν έχετε χρησιμοποιήσει κι άλλον ασφαλιστικό φορέα

5) Πληρωμή: Η NN Hellas καταβάλλει τα έξοδα της νοσηλείας απευθείας στο νοσοκομείο βάσει του ποσού που έχει εγκριθεί.

Σε ποιές περιπτώσεις δεν ισχύει η αποζημίωση της ασφάλειας υγείας μου;


Στόχος της NN Hellas είναι, μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης, να σας παρέχει τη μέγιστη δυνατή κάλυψη σε περίπτωση νοσηλείας.

Εφόσον ο συμβαλλόμενος και ο ασφαλισμένος είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, η διαδικασία αποζημίωσης είθισται να είναι εύκολη, γρήγορη, άμεση και ομαλή. Ωστόσο, σε περιπτώσεις που υπάρχουν εκκρεμότητες εκ μέρους σας καθυστερεί ή και ματαιώνεται η διαδικασία αποζημίωσης.
Συγκεκριμένα:

●  Σε περίπτωση νοσηλείας, εάν δεν έχει αποπληρωθεί η πρώτη δόση του συνολικού ασφαλίστρου, η ασφαλιστική κάλυψη από την NN Hellas δεν ενεργοποιείται.
●  Σε περίπτωση νοσηλείας, εάν δεν έχει αποπληρωθεί οποιαδήποτε επόμενη δόση, και εφόσον δεν έχει ακυρωθεί εν τω μεταξύ το ασφαλιστήριο, η NN Hellas θα προβεί στην κάλυψη των εξόδων νοσηλείας σας εφόσον πρώτα εξοφλήσετε εσείς το νοσοκομείο.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να απευθυνθείτε στο 24ωρο κέντρο εξυπηρέτησης του προγράμματος NN Direct Health.

Νοσοκομειακή Περίθαλψη: Οι καλύψεις της ασφάλειας παρέχονται σε όλα τα νοσοκομεία;


Η εταιρία μας, στοχεύοντας στην καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτησή σας, συνεργάζεται με ιδιωτικά νοσοκομεία. Με τον τρόπο αυτό μπορεί άμεσα να καλύπτει τα έξοδα της νοσηλείας σας, χωρίς δική σας εμπλοκή.

Με στόχο την κάλυψη των αναγκών σας και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, η NN Hellas παρέχει ασφαλιστική κάλυψη σε 41 ιδιωτικά νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, ώστε σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος να έχετε την σιγουριά ότι έχετε την ασφαλιστική κάλυψη για την αξιόπιστη αντιμετώπιση της περίπτωσής σας .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την αποζημίωση από την ασφάλεια υγείας σας, μπορείτε να  επισκεφτείτε την ενότητα διαδικασία αποζημίωσης ασφάλειας υγείας 

 

Theme picker

Ρυθμίσεις
Facebook Share Twitter Share
Θέλετε βοήθεια;
  •     Δωρεάν από σταθερό
    800 100 60 60
  • από κινητό και από το εξωτερικό
    +30 210 950 60 60

  • direct.NNHellas.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Λ. Συγγρού 198, 17671 Aθήνα ΤΗΛ 210 9506060 E-MAIL info@nndirect.gr WEBSITE www.nndirect.gr