Εποχικές Αλλεργίες: πώς αντιμετωπίζονται;

Εποχικές Αλλεργίες: πώς αντιμετωπίζονται;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι σίγουρο πως γνωρίζετε πολλά άτομα που υποφέρουν από εποχικές αλλεργίες ή πολύ πιθανόν εμφανίζετε εσείς οι ίδιοι κάποια αλλεργία, κάθε φορά που έρχεται η άνοιξη.


Πώς όμως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις εποχικές αλλεργίες οριστικά, δεδομένου ότι είναι ένα ζήτημα που εμφανίζεται κάθε χρόνο;


Εποχικές Αλλεργίες: Πώς να τις αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά


Για την άμεση αντιμετώπιση, όχι όμως την εξαφάνιση της εποχικής αλλεργίας, πιθανόν να σκέφτεστε τη χρήση κάποιου αντιαλλεργικού φαρμάκου.

Φυσικά και κάτι τέτοιο θα βοηθούσε, όπως και η επίσκεψη σε κάποιον αλλεργιολόγο για περαιτέρω συμβουλές. Τα παραπάνω θα σας βοηθούσαν ειδικά αν αναρωτιόσασταν τόσα χρόνια για την μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι αλλεργίες είναι σημαντικό αντικείμενο έρευνας στον ιατρικό και ερευνητικό χώρο. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα δεν είναι σαφής ό τρόπος αντιμετώπισής τους.

Για αυτόν τον λόγο πέρα από την φαρμεκυτική προσέγγιση έχουν αναπτυχθεί εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης που μπορούν να συνδυαστούν με μην φαρμακευτική σας αγωγή.


Εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης για τις Εποχικές Αλλεργίες


Πολλές φορές επιθυμείτε να αποφύγετε τη χρήση φαρμάκων για τις εποχικές αλλεργίες, είτε επειδή πιστεύετε πως δε θα βοηθήσουν στην αντιμετώπισή τους ή λόγω ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Για αυτόν το λόγο, υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι που μπορούν να μετριάσουν τις αλλεργίες και να σας ανακουφίσουν.

Για παράδειγμα, οι τακτικές πλύσεις της μύτης με νερό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, θα σας προσφέρουν την πολυπόθητη ανακούφιση.


Εσπεριδοειδή κατά των εποχικών αλλεργιών


Επίσης, ενσωματώστε στη διατροφή σας περισσότερα εσπεριδοειδή, όπως είναι τα μανταρίνια, καθώς πρόκειται για μια τροφή που καταπραΰνει τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Ένας ακόμη δημοφιλής τρόπος αντιμετώπισης για τη βουλωμένη μύτη εξαιτίας της εποχικής αλλεργίας, είναι ο ατμός: είτε μετά από ένα ζεστό μπάνιο είτε πάνω από μία κατσαρόλα που βράζει.


Εποχιακές Αλλεργίες και Πονοκέφαλοι


Αν η αλλεργία σας προκαλεί έντονους πονοκεφάλους καλό είναι να αποφεύγετε τροφές που τις πυροδοτούν, όπως είναι η σοκολάτα, τα καφεϊνούχα ροφήματα, το αλκοόλ, η μέντα.

Πώς μπορείτε τελικά να αντιμετωπίσετε τις Εποχικές Αλλεργίες;


Από όποιο σύμπτωμα και αν πάσχετε εξαιτίας των αλλεργιών, μπορείτε να προσεγγίσετε το θέμα σας ιατρικά, και αλλάζοντας συνήθειες της καθημερινότητάς σας.
Συμβουλευθείτε τον ιατρό σας ή έναν ειδικό προκειμένου να βρείτε τις λύσεις και την φαρμακευτική αγωγή που τυχόν ταιριάζει στην περίπτωση.

Με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλειας υγείας NN Direct Health μπορείτε να χαρίσετε στην οικογένειά σας τη σιγουριά μίας αξιόπιστης ιδιωτικής ασφάλισης.  Δείτε περισσότερα για το κόστος ασφάλισης υγείας ή ενημερωθείτε για τις καλύψεις του προγράμματος σε σύγκριση με μία κάρτα υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα ασφάλειας ζωής και υγείας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 950 6000

 

Ρυθμίσεις
Facebook Share Twitter Share
Θέλετε βοήθεια;
  •     Δωρεάν από σταθερό
    800 100 60 60
  • από κινητό και από το εξωτερικό
    +30 210 950 60 60

  • direct.NNHellas.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Λ. Συγγρού 198, 17671 Aθήνα ΤΗΛ 800 1006060, 210 9506060 E-MAIL info@nndirect.gr WEBSITE www.nndirect.gr