Εργασιακό Στρες: 3 +1 Τρόποι να το Αντιμετωπίσετε Αποτελεσματικά

Εργασιακό Στρες: 3 +1 Τρόποι να το Αντιμετωπίσετε Αποτελεσματικά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλοι λίγο πολύ αισθάνονται σε κάποιο σημείο της ημέρας στρες είτε λόγω φόρτου εργασίας είτε και λόγω αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων. Ακόμα και όταν κάποιος αγαπάει τη δουλειά του, το στρες τείνει να γίνει κανόνας για τους περισσότερους εργαζομένους.

Όταν το εργασιακό στρες γίνεται χρόνιο, τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι επιβλαβείς για τη σωματική και τη συναισθηματική υγεία. Είναι απαραίτητο λοιπόν να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Εργασιακό Στρες: Πώς να το αντιμετωπίσετε έξυπνα

 

1.    Παρακολουθήστε το άγχος σας

Ένας τρόπος για να το επιτύχετε είναι να κρατήσετε σημειώσεις για μία εβδομάδα ή  δύο και έτσι προσδιορίσετε ποιες καταστάσεις σάς δημιουργούν περισσότερο άγχος. 

Είναι απαραίτητο να καταγράψετε τα συναισθήματά σας, τις σκέψεις σας σχετικά με το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα σε αυτό. 

Η λήψη σημειώσεων θα σας βοηθήσει να βρείτε μοτίβα ανάμεσα στους παράγοντες που οδηγούν σε στρες και στις αντιδράσεις σας.

2.    Βάλτε ξεκάθαρα όρια μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου

Στο σημερινό ψηφιακό κόσμο όλα τρέχουν πολύ γρήγορα.

Μην αισθανθείτε την πίεση να είστε διαθέσιμοι 24 ώρες την ημέρα. Βάλτε κάποια όρια στην εργασία σας, είτε αυτό περιλαμβάνει να μην ελέγχετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το σπίτι το βράδυ είτε να μην απαντάτε στο τηλέφωνο κατά τη διάρκεια ενός γεύματος εκτός γραφείου.

Αν δεν θέσετε όρια τότε μπορεί να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ της εργασιακής ζωής και του άγχους που υπάρχει μέσα σε αυτό.


3.    Κάντε υγιεινές επιλογές διατροφής & άσκησης

Η διατροφή είναι βασικός παράγοντας του άγχους. Αντί να προσπαθείτε να το αντιμετωπίσετε με αλκοόλ ή γρήγορο φαγητό κάντε υγιεινές επιλογές.

Φυσικά, αυτό θα ήταν καλό να συνδυάζεται με άσκηση. Κάθε μορφή σωματικής άσκησης είναι πολύ ευεργετική για την υγεία του οργανισμού. Αν αυτό συνδυαστεί με ποιοτικό ύπνο, τότε σίγουρα θα γίνει πολύ πιο αποτελεσματική διαχείριση του στρες.

4.    Μάθετε πώς να χαλαρώνετε

Τεχνικές όπως διαλογισμός, ασκήσεις βαθιάς αναπνοής και Yoga μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε ή να διαχειριστείτε το άγχος. 
 
Ακόμα και λίγα λεπτά από αυτές τις ασκήσεις αναπνοής σε συνδυασμό με περπάτημα ή και με ένα ελαφρύ γεύμα θα βοηθήσουν τον οργανισμό να αποβάλλει το στρες της ημέρας και να δει πιο αισιόδοξα την επόμενη ημέρα. 

Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να μπορείτε να εστιάσετε σε μία δραστηριότητα χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας. 

Αν το επιτύχετε αυτό, θα μπορείτε να το εφαρμόσετε σε πολλές πτυχές της ζωής σας και να αντιμετωπίσετε με αποτελεσματικό τρόπο το άγχος!

Μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλειας υγείας NN Direct Health μπορείτε να προσφέρετε σε εσάς και τους αγαπημένους σας πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια κάλυψη σε 43 κορυφαία νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.
Δείτε περισσότερα για το κόστος ασφάλισης υγείας ή ενημερωθείτε για τις καλύψεις του προγράμματος σε σύγκριση με μία κάρτα υγείας.


Πηγές

https://www.rejoin.gr/work-and-employment/blog-work-and-employment/4631-rejoin-tropoi-antimetopisis-tou-ergasiakoy-agxous

http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/94347/poso-epireazei-ti-psyxiki-ygeia-to-ergasiako-perivallon

http://www.in.gr/2018/05/23/health/body/poioi-vionoun-ypsila-epipeda-epaggelmatikou-stres/


 

Κατηγορία Νοσοκομείου
  • Γενική
ΕΠΙΠΛEΟΝ ΠΑΡΟΧEΣ
ΔιεύθυνσηΔιεύθυνση 111
EIΔ. ΣΥΜΒΕΒΛΗΜEΝΑ
Ρυθμίσεις
Facebook Share Twitter Share
Θέλετε βοήθεια;
  •     Δωρεάν από σταθερό
    800 100 60 60
  • από κινητό και από το εξωτερικό
    +30 210 950 60 60

  • direct.NNHellas.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Λ. Συγγρού 198, 17671 Aθήνα ΤΗΛ 800 1006060, 210 9506060 E-MAIL info@nndirect.gr WEBSITE www.nndirect.gr