5+1 οφέλη του καλού ύπνου στον οργανισμό μας

5+1 οφέλη του καλού ύπνου στον οργανισμό μας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eίναι γεγονός ότι ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

 

Δυστυχώς στις μέρες μας, λόγω τους άγχους και των υποχρεώσεων, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων δυσκολεύεται να κοιμηθεί σωστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποφέρουν απο υπνηλία, μειωμένη ενέργεια και αποδοτικότητα, νεύρα, επιθετικότητα, στρες και πολλές φορες κατάθλιψη.

 

Τί είναι όμως καλός ύπνος και τί προσφέρει στον οργανισμό μας;

 

Με τον όρο «καλό ύπνο», εννοούμε τον ύπνο ικανοποιητικής χρονικής επάρκειας (6-8 ώρες), αλλά και ποιότητας, χωρίς δηλαδή αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τον καλό ύπνο τον αντιλαμβανόμαστε και εμείς οι ίδιοι, γιατί είναι αναζωογονητικός και μας δίνει την ενέργεια για να αντεπεξέλθουμε στους στόχους και τις δραστηριότητες όλης της ημέρας. Κάποια απο τα οφέλη του καλού ύπνου στον οργανισμό μας είναι τα εξής:

 

1. Μειώνει την παχυσαρκία

 

Ο ανεπαρκής, κακός ύπνος, αυξάνει και τον κίνδυνο παχυσαρκίας σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς η έλλειψη ύπνου προκαλεί μεταβολικές αλλαγές, που έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της όρεξης και την πρόσληψη επιπλέον βάρους.

 

2. Βελτίωση σακχάρου στο αίμα

 

Ο ύπνος επηρεάζει τη λειτουργία της ινσουλίνης. Η ινσουλίνη αποτελεί μία σημαντική ορμόνη,  η οποία είναι υπεύθυνη για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η έλλειψη του ύπνου έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη.

 

3. Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου

 

Έχει αποδειχθεί πολλές  φορές στο παρελθόν πως ο καλός ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της σκέψης, την ικανότητα συγκέντρωσης, αλλά και την επίλυση προβλημάτων.

 

4. Ενίσχυση ανοσοποιητικού

 

Ο ποιοτικός και σωστός ύπνος συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και έχει ως  αποτέλεσμα τη μείωση των λοιμώξεων και τη βελτίωση της άμυνας του οργανισμού.

 

5. Την υγεία της καρδιάς

 

Η καρδιά μας επίσης χρειάζεται σωστές ώρες ύπνου για να είναι υγιής, καθώς ο κακός ύπνος κάθε βράδυ αυξάνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης, δηλαδή του σχηματισμού πλάκας στο εσωτερικό των αρτηριών

 

6. Συμβάλλει στη μακροζωία 

 

Κατά τη διάρκεια του ύπνου λαμβάνουν χώρα πολλές σημαντικές ευεργετικές λειτουργίες για τον οργανισμό μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον βοηθούν να ανακάμψει και να μπορέσει να συνεχίσει υγιής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ένας σωστός και ποιοτικός ύπνος έχει περισσότερα πλεονεκτήματα στον οργανισμό μας απ’ όσα πιστεύουμε. Για μία υγιή ζωή γεμάτη ενέργεια και ευεξία είναι καλό να προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα σταθερό και επαρκές ωράριο ύπνου.

 

Με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλειας υγείας NN Direct Health  διασφαλίζετε  την υγεία σας και την υγεία των αγαπημένων σας, έχοντας τη σιγουριά ότι στα δύσκολα έχετε σύμμαχό σας μια αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρία.

Ενημερωθείτε για τις καλύψεις του προγράμματος και διαβάστε περισσότερα για το κόστος ασφάλειας υγείας.

 

 

Πηγές:

https://www.onmed.gr/ygeia/story/350206/ta-megala-ofeli-toy-kaloy-ypnoy-stin-kathimerinotita-mas 

http://healthmag.gr/post/6758/ta-ofelh-toy-kaloy-ypnoy-kai-oi-pio-syxnes-diataraxes 

http://www.lifehub.gr/%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%85/ 

https://www.reader.gr/news/ygeia/i-kardia-mas-apaitei-ypno-pano-apo-6-ores 

Theme picker

Ρυθμίσεις
Facebook Share Twitter Share
Θέλετε βοήθεια;
  •     Δωρεάν από σταθερό
    800 100 60 60
  • από κινητό και από το εξωτερικό
    +30 210 950 60 60

  • direct.NNHellas.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Λ. Συγγρού 198, 17671 Aθήνα ΤΗΛ 210 9506060 E-MAIL info@nndirect.gr WEBSITE www.nndirect.gr