Άσκηση στο νερό: 5 Οφέλη Που Δεν Γνωρίζατε!

Άσκηση στο νερό: 5 Οφέλη Που Δεν Γνωρίζατε!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η φυσική άσκηση είναι πολλές φορές συνυφασμένη με την καταπόνηση των μυών και των αρθρώσεων κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η άσκηση στο νερό είναι μία ελκυστική εναλλακτική για πολλούς.

Η άσκηση στο νερό είναι ιδιαίτερα σημαντική για την καρδιαγγειακή αντοχή, τη δύναμη και την ευελιξία ενώ βοηθάει στην καύση του σωματικού λίπους και στην αποκατάσταση των μυών και των αρθρώσεων.
Ειδικότερα τα 5 σημαντικότερα οφέλη της είναι τα εξής:


Άσκηση στο νερό: Σε κάνει πιο δυνατό


Για να κολυμπήσετε ή να τρέξετε ένα μίλι μέσα στο νερό θα κάνετε πολύ περισσότερο χρόνο από το να περπατήσετε ή να τρέξετε.

Αυτό συμβαίνει επειδή το κολύμπι είναι πολύ πιο δύσκολο λόγω της σταθερής αντίστασης του νερού.
Καθώς κολυμπάτε, υπάρχει η αντίσταση του νερού, επομένως οι μυς σας αναπτύσσονται πιο πολύ, ειδικά όταν προσπαθείτε συνεχώς να βελτιώνεστε.


Άσκηση στο νερό: Κάνει καλό στις αρθρώσεις

Η κολύμβηση καθώς και οι άλλες ασκήσεις στο νερό είναι εξαιρετικές για τις αρθρώσεις.

Οι ασκήσεις αυτές επιτρέπουν σε όσους είναι υπέρβαροι, έγκυοι, τραυματισμένοι ή αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο στις αρθρώσεις να μετακινούνται άνετα στο νερό (π.χ. στην πισίνα). Είναι σχεδόν απίθανο για κάποιον που γυμνάζεται στο νερό να έχει συχνούς και επίπονους τραυματισμούς.


Άσκηση στο νερό: Είναι το μυστικό για περισσότερη ευελιξία

Πολλοί άνθρωποι αγνοούν την λέξη ευελιξία. Η ανεπαρκής ευελιξία μπορεί να περιορίσει το εύρος της κίνησης, μειώνοντας την ισορροπία και το συντονισμό, γεγονός που καταβάλλει έναν άνθρωπο.

Η άσκηση στο νερό είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξηθεί η ευελιξία λόγω του μοναδικού περιβάλλοντος που παρέχει το νερό.

Το θερμότερο νερό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι καλύτερο για την ενίσχυση της ευελιξίας επειδή κρατά τους μυς πιο εύκαμπτους.

Άσκηση στο νερό: Καις εύκολα θερμίδες!

Ένα μέσο άτομο καίει από 200 έως 350 θερμίδες σε 30 λεπτά κολύμβησης, ανάλογα με την ένταση.

Ομοίως, ένας ποδηλάτης μπορεί να κάψει 272 θερμίδες σε 30 λεπτά. Η πραγματική ομορφιά της υδρόβιας άσκησης είναι ότι, αν και καίει θερμίδες με ρυθμό παρόμοιο με εκείνο άλλων αερόβιων δραστηριοτήτων, συχνά είναι ευκολότερη!

Αυτό οφείλεται εν μέρει στην φυσική ψύξη του νερού - απλά δεν αισθάνεστε τόσο ζεστοί και ιδρωμένοι όπως είστε στην ξηρά - και το γεγονός ότι η άσκηση νερού τείνει να είναι ευχάριστη.

Άσκηση στο νερό: Κάνει πολύ καλό στην καρδιά

Η κολύμβηση και γενικά η άσκηση στο νερό είναι αερόβιες δραστηριότητες. Αυτό σημαίνει ότι το αγγειακό σας σύστημα λειτουργεί με τρόπο έτσι ώστε οι μυς σας να αντλούν οξυγονωμένο αίμα. Και κάθε φορά που εκτελείτε συνεχόμενη άσκηση που διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά, το καρδιαγγειακό σας σύστημα λειτουργεί με τρόπο τέτοιο που μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς.

Δοκιμάστε την άσκηση στο νερό ή την κολύμβηση ακόμη κι αν δεν σας απασχολεί κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα υγείας!

Προστατέψτε την οικογένεια σας προσφέροντάς τους τη σιγουριά μίας αξιόπιστης ασφάλιση υγείας. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλειας υγείας NN Direct Health σας παρέχει κάλυψη σε 43 νοσοκομεία και επιπλέον παροχές για παιδιά. Μάθετε περισσότερα για το κόστος ασφάλισης υγείας ή δείτε τη διαφορά του προγράμματος σε σύγκριση με μια κάρτα υγείας.

 

Theme picker

Ρυθμίσεις
Facebook Share Twitter Share
Θέλετε βοήθεια;
  •     Δωρεάν από σταθερό
    800 100 60 60
  • από κινητό και από το εξωτερικό
    +30 210 950 60 60

  • direct.NNHellas.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Λ. Συγγρού 198, 17671 Aθήνα ΤΗΛ 210 9506060 E-MAIL info@nndirect.gr WEBSITE www.nndirect.gr